us gb dk

Log på OPRET Annonce

Login til din annoncørprofil

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Opret en annoncørprofil

Skal udfyldes (*)
Navn *
Brugernavn *
Kodeord *
Gentag kodeord *
E-mail *
Gentag e-mail *
Sikkerhedskode *
24 maj

1930 MG M-Type Boat Tail

Skrevet af 

Ved Classic Race 2015  i Århus besøgte Rent My Dream udstillings området for bilklubber, hvor vi ved MG klubbens stand fandt Danmarks ældste indregistrerede MG. Bilen, en rød 2-dørs 1930 MG M-type, boat tail, speedster, tilhører Jørgen Poulsen, der også er stifter af MG klubbens jyske afdeling tilbage i 1973.

Bilen har serienr. 679 og blev bygget i Oxford før produktionen i 1930 blev flyttet til Abingdon. Karosseriet er opbygget i asketræ og beklædt med det englænderne kalder fabric, der nærmest er at sammenligne med nappa. Jørgen Poulsen forklarede, at asketræet blev valgt fordi det kan give sig under vridninger i karossen når man kører.

mg4Da han købte bilen sidst i 90´erne, var den adskilt, i dårlig stand og var langtfra komplet.  Han måtte derfor købe blandt andet et nyt karosseri og nye skærme i England, for at kunne restaurere den tilbage til original stand. Nye sæder blev specialsyet ved et firma i Holland og bilen står i dag, efter mange timers arbejde i værkstedet, fuldstændig intakt og detaljeret som da den forlod fabrikken.

MG1

MG M-type blev præsenteret for offentligheden første gang ved London Motor Show i 1928. Modellen blev bygget i perioden fra april 1929 frem til 1932. Da de første åbne M-type blev bygget kostede de i England 175 GBP men steg hurtigt til 185 GBP.

 

Med en vægt på kun 500 kg og en fire cylinder motor der yder 28 HK, kan bilen, forsynet med en tretrins gearkasse, opnå en topfart af 65 mph (105 km/t).

MGint

 

Jørgen Poulsen har ikke tal på hvor mange timer han har brugt på restaureringen, men tilføjer med et smil, at det er rigtig mange. Resultatet er en flot restaureret sjælden bil, der i mindeparken i Århus fik mange besøgende til at stoppe op og få en bilsnak med bilens stolte ejer, der i dagens anledning var iført tidstypisk tøj, fra da bilen var ny.JrgenPoulsen

Motorh

Motorv

motorluk