us gb dk

Log på OPRET Annonce

Login til din annoncørprofil

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Opret en annoncørprofil

Skal udfyldes (*)
Navn *
Brugernavn *
Kodeord *
Gentag kodeord *
E-mail *
Gentag e-mail *
Sikkerhedskode *
17 april

Fra LAPD til Stenløse

Skrevet af 

Patruljevogne i LAPD må højest køre 5 år i aktiv tjeneste, hvorefter de bliver solgt med alt udstyr. Da Los Angeles Police Department valgte at tage denne patruljevogn årgang 2004 ud af aktiv tjeneste og sælge den, endte den i Stenløse, hvor den i dag kan lejes ved Dansk Limousine Center.

Sebastian Green fra Dansk Limousine Center fortæller, at bilen er fuldstændig intakt, som da den kørte rundt i Los Angeles i aktiv tjeneste. Da de fik bilen hjem til Danmark, så det ud som om, at bilen en dag efter endt patruljering var blevet parkeret og solgt med alt udstyr. I bilens dørlommer lå stadig aviser som betjentene have læst, og som de så blot havde efterladt efter en travl arbejdsdag. I bagagerummet fandt man tilmed en original politiuniform og håndjern. 

Patruljevognen er stadig fuld funktionsdygtig og er monteret med original aktiv sirene, politiets PC og fartmåler. Angående fartmåleren har danske betjente ved flere lejligheder givet slet skjult udtryk for misundelse, når de har set den i bilen, fordi den amerikanske fartmåler er mere avanceret, end de der er monteret i danske politibiler.

Eksempelvis kan den amerikanske model aflæse hastigheder både fremadrettet og bagudrettet i forhold til kørselsretning, hvilket de danske ikke kan.

LAPD´s tidligere patruljevogn er i dag synet og godkendt til erhvervsmæssig brug, så man kan kun leje den til limousinekørsel med chauffør, da der kræves Taxakort for af føre bilen, men der kræves dog ikke at chaufføren også har politiskilt.