us gb dk

Log på OPRET Annonce

Login til din annoncørprofil

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Opret en annoncørprofil

Skal udfyldes (*)
Navn *
Brugernavn *
Kodeord *
Gentag kodeord *
E-mail *
Gentag e-mail *
Sikkerhedskode *
20 april

Klassiske biler i Den Gamle By

Skrevet af 

Biler i bybilledet er den bedste tidsindikator der findes ifølge Merete Pallesen fra Den Gamle By i Aarhus. Hvis man besøger museet, når Veteranlauget kommer forbi og de parkerer sine klassiske biler i gaderne omkring den ”nye” bydel fra 70´erne, må man give hende fuldstændig ret.

Veteranlauget har igen i år indgået en aftale med museet om udstilling af klassiske køretøjer på udvalgte dage hele sommeren igennem og Rent My Dream blev inviteret i Den Gamle By for at opleve stemningen og rejsen tilbage i tiden. Vi besøgte derfor museet og fik os en god bilsnak.

Vi besøgte Den Gamle By en søndag eftermiddag i højt solskin og i bydelen, der er indrettet anno 1974, sås 4 af Veteranlaugets biler parkeret i gadebilledet.

Foran bageren, med udstillede kager som man måske husker fra sin ungdom, stod parkeret en flot rød Morris Minor 100 Super fra 1966. 1000Bilen var én ud af knap 1,6 mio. eksemplarer, der blev bygget i perioden fra 1948 til 1971. Med en 948 ccm motor, der yder 37 HK og en topfart på 120 km/t, er der her tale om en sand klassiker.Volvo

 

 

 

 

 

 

Lidt længere henne ad gaden stod en gul klassisk Volvo 142 DL fra 1971 og bag denne stod parkeret en Honda N 600 fra 1968. Den lille luftkølede Honda motor yder 45 HK, hvilket er tilstrækkeligt til at flytte bilens 550 kg.

hondaBagerst i gadebilledet stod samlingens ældste bil, en rød Lloyd Arabella årgang 1960. Den 4-cylindrede boxermotor bringer bilen fra 0-100 km/t på kun 23 sekunder og en topfart på 129 km/t, hvilket i dag ikke synes af meget, men efter datidens målestok var det ganske tilfredsstillende.

Kulissen var fuldkommen og man følte sig straks tilbage til 70´erne .

Var bilerne ikke nok til at fuldende tidsrejsen, kunne man besøge butikkerne og lejlighederne i gaden, hvor alt var autentisk anno 1974.LL

Hvis man har en klassisk bil og gerne vil være med, kan man kontakte Veteranlauget og tilmelde sig gratis. Hele sommerhalvåret holder de klassiske biler i Den Gamle By på udvalgte dage fra klokken 11.00 til klokken 16.00. Har man lyst til at tilmelde sig og sin bil kan man kontakte Svend Erik Abildtrup fra Veteranlauget på telefon 86995005. Man skal være forbedret på at besøgende gerne vil snakke om bilerne, så man skal gerne være lidt socialt anlagt, da mange besøgende har anekdoter og minder om bilerne som de gerne vil dele.

Ønsker du nærmere information om arrangementet henviser vi til Veteranlaugets hjemmeside www.veteranlauget.dk.Arabella100