us gb dk

Log på OPRET Annonce

Login til din annoncørprofil

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Opret en annoncørprofil

Skal udfyldes (*)
Navn *
Brugernavn *
Kodeord *
Gentag kodeord *
E-mail *
Gentag e-mail *
Sikkerhedskode *
28 maj

Rundt om banen ved Classic Race Aarhus 2015.

Skrevet af 

Udover at byde på Nordeuropas smukkest beliggende racerbane er det årligt tilbagevendende racerløb for klassiske biler i Aarhus også en tidsrejse i bilens historie. Rent My Dream besøgte løbet i 2015 og valgte i år at sætte fokus på alt det der sker udenfor racerbanen og løbene.

Det første der mødte besøgende udenfor det indhegnede løbsområde var det store opbud af parkerede klassiske biler, der alle stod samlet til frit skue på plænen foran indgangen. CC3En historisk parkeringsplads, hvor alt fra amerikanske dollargrin til klassiske mærker som Porsche og Aston Martin stod på rad og række. Bilsamlingen kunne besøges uden at løse billet til Classic Race og appellerede til alle med selv blot den mindste smule interesse for biler.

CC1

I 2015 havde man fra arrangørens side også indgået aftale med BCA bilauktion, hvor flere spændende biler, der alle skulle sælges i forbindelse med arrangementet, stod udstillet i auktionshusets præsentationstelt udenfor billetsalget. Blandt Ferrari og andre klassikere stod også en sjælden Mercedes-Benz 320 fra 1938, som angiveligt var den bil nazi lederen Reinhard Heydrich kørte i, da han blev udsat for et attentat i Prag i 1942 under 2. verdenskrig. Bilen blev efterfølgende forsøgt solgt på auktionen, hvor bilens ejer takkede nej tak til et bud på 2,9 mio. kroner.

Efter de gratis biloplevelser udenfor hegnet var det tid til at komme ind på området for løbet.

Det første man mødte her var travlheden i de lange rækker af PIT-telte, hvor mekanikere og kørere kæmpede med racerbilerne, for at gøre dem klar til næste løb. CC4Opgaverne var alt fra småjusteringer til udbedring af større alvorligere karrosseriskader efter påkørsler sket under løbet. Man fik her et godt indblik i det store arbejde bag kulissen for at holde racerbilerne i gang. Der var tydelig team spirit og en god kollegial tone mellem teltene.CC5

Med brølet fra de mange motorer der kørte rundt som baggrunds lydkulisse, kom man forbi rækkerne af tilskuere, langs banen og på opsatte betalingstribuner, videre op i Mindeparken.

Såfremt man ikke var specielt interesseret i selve raceløbet, så var der til gængæld masser af stemning og oplevelser i vente, når man kom op i parken.

I Goodlook Street, der er Classic Race Aarhus pendant til Goodwood Revival i England, var der udklædte i tidstypisk påklædning fra 50´erne og 60´erne. Man kunne shoppe i boder med blandt andet tøj fra en svunden tid og efterfølgende få sig en svingom til tidens toner fra jukeboksen i Dancehall.

Flere bilklubber var også repræsenteret i et område forbeholdt klubberne. Her var der udstilling af flotte eksemplarer indenfor de forskellige bilmærker og rig mulighed for at få en god bil- og/eller klubsnak med klubbernes medlemmer.

CC8I år var der også blevet plads til en hippie lejr, hvor langt hår og farvestrålende hjemmestrik var god stil. Teltlejeren var rigt udsmykket med datidens protestskilte og slagord og det hele bundet sammen af gamle biler og telte. Som bil interesseret kunne det ikke undgås, at det kom lidt uventet, at skulle opleve en klassisk lyseblå Ford Mustang Convertible fra 60érne rigt dekoreret med store farvestrålende blomster komme kørende gennem parken med fire hippier i bilen.

 

Man kom også forbi et spændende tableau, hvor folk i Royal Air Force uniformer anno 2. verdenskrig havde opsat telte. Her stod foruden en gammel flyvemaskine naturligvis også parkeret piloternes foretrukne åbne MG´ere. Udenfor officersmessen kunne man se dages score mellem engelske RAF og tyske Luftwaffe skrevet på en kridttavle. Der var kræset om detaljerne og man fik helt lyst til at melde sig ind og være en del af aktiviteten omkring tableauet.CC9CC7

Ikke alt drejede sig om gamle klassiske biler. Således var der også messe tilbud som eksempelvis ved firmaet Sports Car Rental, hvor man til messepris kunne købe sig en tur i en supersportsvogn som f.eks. Lamborghini eller McLaren. Er man interesseret kan disse biler også findes og lejes på Rent My Dream´s hjemmeside, hvor de er annonceret.

Vi kan varmt anbefale et besøg ved Classic Race Aarhus næste år, hvor meget sikkert vil være som det plejer, men også forventeligt mange nye tiltag og oplevelser, da arrangørerne forstår hele tiden at forny sig. Det er naturligvis et race for klassiske biler der er hovedingrediensen, men er man mere til hygge og seværdigheder, er dette også muligt med det nuværende set up.CC13CC11CC6